© Rootsville.eu

Kelly's Lot (US)
tiltle: The Blues Remind Me
music: Blues
release date: july, 2024
info artist: Kelly's Lot


© Rootsville 2024


Kelly's Lot werd in 1994 opgericht door Kelly Zirbes, een folk singer-songwriter met een hart voor blues. Met 15 cd's en veel toeren in de VS en Europa viert de band 26 jaar sinds de eerste avond dat de band het podium betrad in de "Roxy" in Hollywood. Kelly Z ontmoette gitarist en geluidsman Perry Robertson in 1996, die kort daarna ‘Kelly’s Lot - Live at the Troubadour’ produceerde. Binnen een jaar sloot hij zich aan bij de band, begon liedjes te schrijven met Kelly Z en voegde het zuidelijke geluid en Texas-invloeden toe die hun muziek hebben gevormd. Niet zo onbegrijpelijk wanneer je weet dat deze uit L.A. afkomstige band al 26 jaar aktief is. De band bestaat in de basis uit zangeres Kelly Zirbes en gitarist Perry Robertson. Hun muziek bestaat hoofdzakelijk uit Americana waarbij ook blues niet zomaar mag worden weggecijferd.

Kelly’s Lot vieren hun 30 jarig bestaan met een nieuwe release, “The Blues Remind Me”. Hoewel dit pas hun derde bluescollectie is, hebben ze bluestracks op alle voorgaande zestien albums opgenomen en spelen ze dat genre sinds de eerste avond dat ze op het podium van de Roxy in Hollywood stonden.

Met de sterke ritmesectie van Mike Sauer op drums en Matt McFadden op bas heeft het album een ​​solide basis om deze geheel originele selectie nummers te presenteren. Toetsenist Mo Beeks voegt zijn magische toets toe door op het merendeel van de nummers te spelen en een duet te zingen met Kelly Z. Oud bandlid en saxofonist Bill Johnston arrangeerde de hoorns zoals hij dat had gedaan voor "Don't Give My Blues Away" uit 2014.

Paulie Cerra op sax en Tomislav Goluban op harp brengen hun "speciale gast" best, terwijl Didier Reyes, Chip Tingle en Aviva Maloney, die ook fluit speelden, de blazerssectie vervolledigen met Bill en Paulie. Bandleden Rob Zucca, Gary Bivona en Frank Hinojosa voegden gitaar, bugel en harp toe om de opname van nummers geschreven door Zirbes en Robertson te voltooien.

Gitarist en geluidsman Perry Robertson kwam in 1996 bij de band, begon liedjes te schrijven met Kelly en heeft sindsdien al hun muziek opgenomen en geproduceerd. Perry voegde voor het eerst mixer toe aan zijn credits met het livealbum uit 2021, "Where and When", bleef aan de mengtafel voor "The Blues Remind Me" en schakelde Fred Paragano in om een ​​Dolby Atmos-mix te maken.


tracks:

1. I Gotta Sing The Blues (Feat. Mo Beeks) (3:51)
2. Boogie Bus (3:11)
3. Mama's Blues (5:26)
4. It Ain't Always (2:55)
5. Man In The Moon (4:32)
6. Without You (3:36)
7. Just Tell Me The Truth (4:33)
8. Blessings (4:33)
9. Aces (4:15)
10. Love And Understanding (2:55)